Akne Vulgaris

Akne Vulgaris

Hvorfor får man akne?
Huden indeholder mange små hårfollikler eller -sække, som hver indeholder et hår og en klaseformet talgkirtel. Talgkirtler producerer et oliestof, som kaldes sebum, som normalt udskilles af poren for at smøre håret og huden.

Bumser, eller akne, er talg og betændelse i talgkirtler/hårsække. Hvis udgangen til hudens overflade bliver blokeret, ad døde hudceller eller mangel på elasticitet, propper talgen til og udormene blive betændte og blive omdannet til ømme, røde knuder. De kan videreudvikle sig til bumser fyldt med pus. De største bumser kan efterlade ar. Dybere infektioner kan føre til hårde knuder under huden kaldet cyster. Mest kendt som cystisk akne. 

Hvad er akne? Hvad er bumser?
Det er egentligt det samme, sådan rent dermatologisk. Det er tilstopning i dine rørformede porer, hvor døde hudceller eller for lidt elasticitet i huden bevirker at talgen ikke kan komme op til hudoverfladen. Hvis der kommer bakterier i denne prop, er der tale om en egentlig bakterietilstand hvor hvide blodlægmer strømmer til for at bekæmpe bakterierne og pus ophobes under huden. Huden buler op, bliver øm, rød og ta daaaa, du har fået en bums, en akne.

Hvem får akne?
Næsten alle teenagere har akne. Problemet forsvinder som regel i 25 års alderen. Kvinder kan opleve akne i forbindelse med deres menstruationscyklus pga. en stigning i hormonproduktionen.

Hvad er det bedste produkt mod akne?
Det er forskelligt fra person til person, nogen med meget tør hud oplever at bare RAZspa Repair er nok for at fjerne alt. Andre med mere fedtet hud oplevet at Mdh, er mere end rigeligt. Det er meget individuelt hvad der virker for den enkelte, og er du i tvivl, så book endelig en hudanalyse, så vi kan finde hvad der virker for dig.

Giver mejeriprodukter akne?
Det er et godt spørgsmål, om mælk kan give akne og svaret er ja, men det er meget få. Den største dokumenterede undersøgelse som blev offentliggjort forrige år viste at 10% af alle med akne, ikke kan tåle at indtage mere end 500ml. mejeriprodukter i deres kost. Af disse var over 50% af asiatisk afstamning. Hvorfor det netop er denne befolkningsgruppe, vides endnu ikke. Men der efterlader et tal på under 5% af europærer med akne, vil have godt af at stoppe indtag af mejeriprodukter.  

Giver fed creme flere bumser? Giver fed creme mere akne?
Gid det var så nemt, men svaret er nej. En fed salve eller creme vil fedte huden og i mange tilfælde stoppe din egen overproduktion af sebum og talg.

Giver P-piller akne?
Nej, så nemt kan man ikke sige det. Men det er korrekt at nogle kvinder/piger oplevet store forbedringer i deres hud, ved at gå over til P-Piller med virkemidlet cyproteronacetat, du kan altid tage en snak med din læge.

Hvordan behandler jeg anke? Hvordan behandler jeg bumser?
Jeg, Raz, mener at det vigtigste er at stoppe den proces, som skyldes din akne, bumse udbrud. At have så rent et miljø, så levende en hud, stoppe overproduktion af sebum/talg.

Hvornår ser jeg forbedringer i min akne?
Husk, at vi alle er forskellige, for nogle tager det 14 dage, for andre 3 måneder,
inden huden er helet og pæn igen. Vi er alle forskellige, og derfor reagerer vi alle forskelligt og i forskellige tempi.

Kommer der opblomstringer i min aknekur?
Der er nogen der oplever store opblomstringer når de påbegynder en aknekur, men de fleste oplever intet. Det er vigtigt at fortsætte en påbegyndt kur, så du kommer i mål. Virkemidler som A-retinoid og kosttilskud, kan sagtens provokere til en opblomstring, men det skal nok blive pænt i den anden ende. Jeg har endnu ikke haft en patient, som jeg ikke fik hjulpet.

Hvilke produkter skal jeg bruge mod akne?
Jeg har sammensat denne behandling, det er ikke sikkert at du har behov for dem alle. Er du det mindste i tvivl, vil jeg altid anbefale dig at starte med en hudanalyse. Din hudanalyse koster et depositum, men du får produkter for alle pengene når vi er færdig. Læs mere under hudanalyse.

RAZspa Coffee Face Peel
Peeling ved hårvask. Jeg anbefaler RAZspa Coffee Face Peel,
da det høje indhold af syre, mineraler og virkestoffer vil hjælpe dig med at fjerne de døde hudceller og sikre dig så ren en overflade som muligt. De små ridser som peelingen giver dig, vil sikre at de produkter du efterfølgende bruger, vil kunne trænge nemmere ind i huden. 

Morgen:
RAZspa Cleansing Mask
Blid rens med masser af mineraler. Den blide rens vil sikre at du ikke irriterer huden med unødig affedtning. De mange mineraler hjælper huden til at fjerne inflammationerne (rødmen) og giver byggesten til genopbygning.

Du kan booste virkningen af din Cleansing Mask, med en hætte af RAZspa Ai, som også bør bruges som tonic 

RAZspa Ai 200 ml
Ai som tonic. Bare dup på og lad tørre ind. Den svier helt vildt hvor huden er åben, men her booster du huden med virkelig mange mineraler. (Hvis den er for stærk, så brug den kun med din rens.)

RAZspa Hh
Fugtsera for mere elasticitet i din hud, så huden føles smidig og tilstopning af porerne stopper. Peptider er poppet skrevet, bindemidler mellem aminosyre til dannelsen af nye hudceller. Det er derfor at jeg, Raz, har peptider i min hyaluron, så vi også kan danne ny hud.

RAZspa Rh
Dagcreme eller olie. Jeg, Raz, bruger selv en helt ren hybenkerneolie. På denne vis sikre jeg at der ikke er irriterende ingredienser i min daglige ansigtolie. Hybenkerneolie modarbejder også arvæv og pigmentforstyrrelser efter akne og bumser. 

RAZspa Mdh
Din sidste sera er rent urt. Urterne får huden til at nedsætte sin produktion af sebum- (talg-) produktionen i talgkirtlerne, så de forhindre komedomer, talgknopper, hudorme, blackheads og lignede. Da urterne især bede også smører de rørformede porer kan sebum flyde mere frit og sikre at du undgår talgknopper, hudorme mv. 

Aften:  
RAZspa Cleansing Mask. Altså den samme som om morgenen efterfulgt af Ai. 

RAZspa Ai 200 ml. duppes på og lades tørre ind.

RAZspa A-retinoid.
Retinoid viser sig mere effektiv i bekæmpelse mod arvæv, solskader, rynker, blackheads, hudorme og akne, end noget andet A-vitamin. Smør hele ansigtet med min 5% A-vitamin for at opløse tilstopningen og afhjælpe akne og evt. arvæv.

RAZspa Repair
Er du typen med en tør hud der fedtet op i løbet af dagen og efterlader dig skinnende og med alt makeup smeltet af? Så anbefaler jeg at du slutter aftenens rutine af med Repair, så det er dig der fedter huden op, så din hud stopper med at gøre det om dagen.

Du ligner en juleskinke, men du bliver så lækker.

Kosttilskud der hjælper akne.
Der er forskellige mangler i din krop der kan give udslet i akne. Derfor her jeg lavet en liste med de kosttilskud jeg mener vil kunne hjælpe dig.
Spectro – eller en anden multivitamin.
Mega B Stress – hud, hår negle.
Zink Citrat 20 mg – bekæmper bakter og inflammation.
Multidophilus 24 – optimal fordøjelse.
Ultra Omega – optimale fedtsyre.
C-vitamin – immunforsvar.

Kontakt altid en vitamin og mineralkyndig hvis du er i tvivl.

God bedring Raz