Arvæv

Arvæv

Arvæv dannes efter skader på huden, når huden gendanner sig. Arvæv deles i 5 typer. Hypertrofiske ar, Keloide ar, Atrofiske ar, Strækmærker og Navlear. Ja navlen er det første ar vi får som spæd. Navlear vil jeg ikke skrive om og strækmærker kan du læse om et i en anden vejledning. Læs om Strækmærker. 

De ar vi faktisk kan afhjælpe er de tre sidste, og dem har jeg skrevet lidt om her. 

Hypertrofisk ar er en øget mængde af arvæv, som kan opstå, når arret heler. Arret bliver rødt, hævet og gør ondt ved berøring, men arvævet holder sig indenfor området af den tidligere skade. Dette opstår oftest i ar på maven.

Keloid ar er en godartet knude, der kan opstå i arret. Knuden opstår uger eller måneder efter din hud har haft en skade. Keloid ar ligner tykke og store ar. Ved keloid ar spreder vævet sig ud over det oprindelige arvæv. Du kan opleve kløen, smerte og rødme, når arvævet vokser. På længere sigt kan dit ar være følsomt eller ømt. Keloid ar ses oftest på øreflipper, skuldre, bryst og øvre del af ryggen.

Atrofiske ar er et nedsænket ar, f.eks. et indhak i huden, som dermed får et ganske groft udseende. Der det er ofte disse du får efter akne. 

Behandling:

Jeg anbefaler dig at starte behandling med en hudanalyse. Det vil hjælpe os med at sammensætte den helt rette behandling for dig. Du booker dig her på min hjemmeside. 

Vi skal have givet dig nye hudceller, og det kan være en lidt langsommelig proces,
så du skal væbne dig med tålmodighed.

Ved Hypertrofiske og Keloide ar anbefales det at du bruger plaster der giver arret et tryk, så du selv hæmmer udviklingen. I sværere tilfælde bør du tilses af en læge. 

Her er min almindelige behandling, for den der ikke ønsker en personlig hudanalyse.
Peeling eller scrub hver gang du vasker hår. 

Ansigt: RAZspa Coffee Face Peel

Krop: RAZspa Mint Scrub

Daglig

RAZspa Hh -som serum hver morgen efter rens.
Derefter din egen rutine.

Aften

RAZspa A-vitamin efter din aftenrens og under din natcreme.

Så bliver du ung og lækker med masser af kærlighed.

Rødmen kan vi også hjælpe med at bekæmpe med kosttilskud:
Mega B Stress
Zink Citrat 20mg. 
Spectro.

Knus Raz