Eksem / Atopiskeksem / Børneeksem

Eksem / Atopiskeksem / Børneeksem

Vejledningsoversigt
  Add a header to begin generating the table of contents

  Hvad er atopisk sygdom?
  Atopiske sygdomme er en fællesbetegnels for eksem, allergi, astma, høfeber og atopisk eksemer i almindelighed. Sygdommene er de mest almindelige kroniske sygdomme hos børn. Det er en arvelig lidelse hvor den angrebne danner antistoffer mod ellers helt normale naturlige ting.

  Når du er atopiker, reagerer din krop lettere på stoffer (allergener) i miljøet. Mest igennem indånding og mad og drikke, men også de produkter du kommer på din hud. Har du allerede en atopisk lidelse er du disponeret for at få flere. Det er fx. meget normalt at have både eksem og evt. atsma.

  Hvad er eksem? Hvad er atopisk dermatitis?
  Atopisk eksem kaldes også børneeksem, astmaeksem, atopisk dermatitis, atopisk dermatit og Prurigo Besnier. Men der findes mange former for eksem, kontakteksem og nummulat eksem også kaldet mønteksem. Skæleksem hedder fx. seboroisk eksem, men behandles på samme måde som alle andre typer eksem. Masser af mineraler og forbedre den tørre hud med fed salve, gerne uden vand.

  Eksem viser sig som en betændelse i huden, hvor huden bliver rød grundet bakterier, huden tøøre ud og skæller og den hæver ofte op og kan både svige og klø. Det er selvfølgelig værst med eksem i ansigtet og håndeksem da det er noget der også kan hæmme dig socialt.

  Atopisk eksem er den hyppigste kroniske børnesygdom i Danmark. Det er en delvist arvelig sygdom, som ikke kan kureres, men kun lindres. 55% af sygdomstilfældene udvikles inden et-års-alderen, og da 80-90% af sygdomstilfældene udvikles hos børn før skolealderen, kaldes sygdommen ofte for børneeksem.

  Sygdommen forsvinder for de fleste børn, når de er 7-11 år, men børnene har stadig risiko for at udvikle håndeksem og ca. 25% af eksembørnene får tilbagefald med børneeksem i 20-30 års alderen. Børneeksem viser sig som vedvarende, kløende eksem med rødt, fortykket udslæt. De fleste har perioder, hvor eksemet ikke er i udbrud, og hvor de derfor ikke har symptomer, men de hårdest ramte har det mere eller mindre hele tiden. Børn fødes ikke med børneeksem, men sygdommen kan udvikles inden for de første leveuger.

  Kontakteksem er som navnet siger en eksem der kommer frem ved kontak. Du behøver ikke at have en atopisk lidelse for at få eksem af kontakt med giftige stoffer eller bare en konstant kontakt med mild syre, som er hvad der sker ved bleeksem også kaldet rød hale eller rød numse. Denne type eksem har også håndeksem i blandt sine ofre og går ofte meget hurtigt i sig selv når kontakten mod huden fjernes.

  Jeg har lavet en nem behandling, der har hjulpet alle ind til videre. Det hele drejer sig om masser af fedtstof til den udtørrede hud og en masse mineraler. Jeg sender dig ikke til det døde hav, jeg sender det døde hav hjem til dig. RAZspa eksem behandling er for alle og sammensættes til den alder og den ømhed det nu drejer sig om.

  Er eksem arveligt?
  Ja atopisk dermatitis, eller eksem er arveligt. De fleste typer at atopisk eksem er arveligt. Det faktisk sådan at man ofte undersøger eksem hos børn, ved at spørge forældrene om der er tæt familie med samme udslæt som barnet.

  Hvem får eksem?
  Oftest får du eksem for første gang som spædbarn og har større eller mindre problemer med eksem gennem din barndom. Langt de fleste vokser fra eksemen i løbet af de første 20 leveår. Men nogle fortsætter resten af livet.

  Kontakteksem kan vi alle opleve, når vi køber en ny deodorant eller prøver en ny creme med måske en parfume vi ikke tåler. En kontakt eksem vil forsvinde når du stopper kontakten mellem huden og det enkelte stof.

  Folk med atopisk eksem er særligt udsat for at få kontakteksem da de allerede har en dårligere barriere på huden.

  Hvis du har et vådt arbejde er du ligeledes særligt udsat. Da huden igennem for meget vand mister sin egen beskyttelse.

  Reaktionen afhænger af typen af det irritative stof, koncentration og kontakttid, samt af hudens barrierefunktion. Hyppige årsager til irritativt kontakteksem er vådt arbejde, sæber, desinfektionsmidler, olier og kontakt med fødevarer, nikkel, kobolt, krom, parfumestoffer, konserveringsmidler, gummitilsætningsstoffer og epoxy er alle eksempler på allergener, der ofte giver kontaktallergi, kontakt eksem.

  Men fortvivl ikke, RAZspa Eksempakke har ind til videre hjulpet masser af eksemramte kvinder mænd og ikke mindst børn. Jeg har lavet den perfekte pakke til dig længere nede.

  Hvad er atopisk eksem?
  Atopisk eksen er det samme som børneeksem, astmaeksem, atopisk dermatitis, atopisk dermatit og Prurigo Besnier. Læs evt. mit første afsnit om eksem.

  Hvad er børneeksem?
  Børne eksem er blot et af mange navne for atopisk eksem. Navnet hendleder til at atipiske eksemer ofte udvikler sig i barndommen. Men ordet børneeksem er dækkende for alle atiposke eksemtyper som atopisk eksem, vandeksem, håndeksem, astmaeksem, atopisk dermatitis, atopisk dermatit og Prurigo Besnier. Hvis eksemen er i ansigt eller hænder er den ekstra udsat og jeg vil derfor straks påbegynde RAZspa eksempakke, som ikke kun er en nem behandling men også serdeles effektiv.

  Ved børneeksem på små børn skal der er voksen til at behandle barnet med RAZspa Eksempakke. Det kan være svært for et barn at forstå at det svier, så du skal ofte blande den mineralholdige RAZspa Ai op med vand.

  Hvad er toksisk eksem? Hvad er kontakteksem?
  Toksisk eksen er det samme som kontakteksem. En inflammation i huden, som udløses af et toksisk (= irritativt) agens eller et allergen, på dansk at der kommer noget på huden som du ikke tåler. Kontakten skal ophøre og du bør behandle med mineraler og salve

  Irritativt (toksisk) kontakteksem udgør ca 70 % af tilfældene, og er hyppigere end allergisk kontakteksem. Hyppigste form for kontakteksem er håndeksem, men kontakteksem kan sidde overalt på kroppen hvor huden kommer i kontakt med noget den ikke tåler.

  Forsvinder din kontakteksem ikke inden for 24 timer efter kontakten er ophørt, kan du altid finde hjælp med RAZspa eksemkur, jeg har beskrevet den længere nede.

  Hvorfor får man eksem?
  Du får eksem hvis du lider af atopisk lidelse eller er i kontakt med et stof du ikke tåler, læs endelig afsnittet om Hvad er kontakteksenm eller indledningen Hvad er eksem. Oplever du eksem er det vigtigt at beskytte huden med mineraler og især en fed salve der beskytter hudens barrierre.

  Smitter eksem/atopisk eksem/børneeksem?
  Eksem smitter ikke, så hvis barnet har børneeksem kan du sagntens kysse og kramme. Det smitter ikke. Atopisk eksem og andre atopiske lidelser kan være arveligt, men det smitter ikke. Du kan derfor sagtens holde hånd med person der har håndeksem.

  Hvordan ser eksem ud?
  Eksem er ofte en hævelse af huden og blive ofte rødt, skælles og tør og så kan det klø eller svige. Det er nemt at opdage, da du vil føle ubehag og den røde farve vil nok hurtigt skræmme dig. Da huden er åben er den naturllige barrierre forringet og det er derfor vigtigt med beskyttelse. Har du en RAZspa Repair i lommen så start med at komme det på dit udbrud af eksem.

  Du kan få eksem alle steder. Men ret ofte steder huden er mere udsat end andre, og hvor den er tyndere og finere. Ansigt, øjne, haser, armhuler, albueled, ansigt, hænder.

  Lige meget hvor er den hurtigste behandling, masser af mineraler og en fed salve. Jeg har selvfølgelig en hurtig løsning med RAZspa eksempakke. Jeg fortæller om den længere nede.

  Hvordan behandler man eksem i hovedbunden?
  Det har jeg skrevet en hel guide om – du kan læse den her.

  Hvordan fjerner jeg min eksem? Behandling af eksem?
  Du skal fjerne kontakten, hvis der er tale om kontakteksem. Derefter behandler jeg alle typer eksem på dem samme måde. Vigtigst er ikke at irriterer området yderligere og huske at huden er meget åben, at hudens naturlige barriere er nærmest ikke eksisterende. Dette bevirker at alt fugt bare forsvinder men det bevirker også at alle hjælpemidler du kommer på, meget hurtigt vil virke.

  Mineraler har altid virker på eksem og irriteret hud, så en tur til det døde hav, ville være tiltrængt. Men hos RAZspa Ai, får du det måske noget nemmere. Saltsydelage indeholder endnu flere mineraler end dødehavsvand. Men den svier frygteligt når den kommer på. Bid endelig tænderne sammen. Hvis du hverken er ved det døde hav, eller har en RAZspa Ai ved hånden skal du nok ikke prøve med andet.

  Fedtstof til den tørre hud, masser af fedtstof. Din hud er sikkert helt tør allerede og måske skæller den også, så masser af fedtstof, gerne en vandfri salve. RAZspa Repair er fantastisk hvis du allerede har en i toiletskabet eller din taske.

  Husk at alt rens skal være så mildt og forsigtigt som muligt, og nej tak til alle former for sæber og alkohol.

  Behandling af eksem/atopisk eksem/børneeksem – de her produkter skal du bruge:

  Morgen
  1. RAZspa Cleansing Mask
  Alt rens skal ske med min Cleansing Mask – kun som rens, ikke som maske. Dette er for at tilføre så mange mineraler som overhoved muligt til din hud. Du kan komme en hættefuld Ai i din Cleansing Mask, for at booste endnu mere.
  2. RAZspa Ai
  Duppes på og lades tørre ind. Ja det svier så længe huden er åben. Men mineralerne vil hjælpe dig så meget. Hvis du behandler et barn, kan det være at du skal blande Ai op halvt halvt med vand, så det bliver tyndere og ikke svier for meget.
  3. RAZspa Repair blandet med et par dråber RAZspa E-vitamin.
  Den fede salve fanger de mange mineraler og holder dem tæt på huden. Der ud over indeholder RAZspa Repair en masse essentielle fedtstoffer der ligner din egen huds fedtstoffer så udtørringen kan afhjælpes så hurtigt som muligt.

  Aften
  Gentag morgenrutinen.

  Hvornår ser jeg forbedringer på mit eksem?
  Din eksem bør lindres inden for en til to dage, kommer an på hvor slemt dit angreb af eksem er. De værste tilfælde hvor huden nærmest er væk, plejer det at tage en uge før huden er lukket igen og 14 dage før der kun er små sår.

  Jeg har samlet de produkter du bare må have i en pakke, og givet dig en god pris.

  Ved svære tilfælde – søg altid læge

  Knus Raz