Jordbærben

Jordbærben Pakke

1.472,00 DKKTilføj til kurv

Jordbærben

Vejledningsoversigt
  Add a header to begin generating the table of contents

  Hvis du har bemærket mørke pletter på dine ben, som kan ligne små sorte prikker, somme tider er huden endda rød omkring dem, så er det hvad der kaldes for jordbærben. Udtrykket kommer fra det prikkede, rødlige eller udstenede udseende, der ligner jordbærrets overflade og frø.

  Hvad er jordbærben?

  Det er hårsækkene, eller forstørrede porer, der indeholder en blanding af olie, hår, bakterier og død hud. Når ovenstående udsættes for hårfjerning og luft vil især fedtstof og de døde hudceller oxideres og bliver mørkt. Det er altså bare din egen hud og dit eget fedtstof der er proppet til og blevet mørkt, og kan sammenlignes lidt med hudorme. 

  Hvorfor får jeg jordbærben?

  Der er flere forskellige forhold, der kan forårsage jordbærben. Alt fra gærsvamp til keratosis pilaris, hvoraf nogle kan overlappe hinanden. I denne vejledning vil jeg koncentrere mig om at behandle den mest hyppige type, nemlig den med de tilstoppede porer. Det er faktisk også den nemmeste at behandle. 

  De mest almindelige jordbærben kommer af irriteret hud. Irritation der kan komme efter:
  Tør hud, barbering, døde hudceller, bakterier, overproduktion af sebum.

  Det er rimelig normale ting, og derfor oplever de fleste også at en behandling af jordbærben er meget nem og overkommelig. 

  Fem ting du aldrig må gøre, hvis du vil undgå jordbærben

  • Barbere med en gammel skraber
  • Glemme en god og fed creme
  • Hårfjerning lige inden træning
  • Dele skrubbehandske eller skraber
  • Glemme at fjerne døde hudceller

  En gammel skraber er sløv og ikke mindst beskidt, derfor irriterer den hud og hårsække unødigt, og dette kan give jordbærben.

  En tør hud er stram og vil prøve at kompensere med en overproduktion af sebum (olie og fedt). Dette vil nemt give jordbærben. 

  Huden er mere udsat lige efter barbering, ligegyldigt hvordan hårene fjernes. Når du sveder kommer der endnu flere bakterier og irritation til hunden, og derfor ofte jordbærben. 

  Del aldrig dine redskaber til huden, du har din egen helt specielle bakterieflora, og den skal ikke forstyrres af en, der låner dine redskaber. 

  Døde hudceller har det med at sætte sig fast i porerne i huden, de kan tilstoppe porerne så sebum (olie og fedt), ikke flyder frit, og danner jordbærben. 

  4 nemme tip mod jordbærben

  • Fed salve om natten
  • Eksfolier huden jævnligt
  • Blid rens
  • Blid hårfjerning

  Hvis huden er gennemfedtet og fugtet, vil den ikke selv overproducere fedtstof. Ud over at huden er mere elastik og ser pænere ud, fjerner du også en stor grund til jordbærben. Når du har fjernet de de døde hudceller fra dine ben, vil du få en mere jævn farve, og du fjerner endda en af de store grunde til jordbærben. 

  Hvis du finder en rens som er mild nok til også at kunne bruges til barbering, så er du sikker på, at du ikke udtørrer og irriterer huden: to ting der begge kan give jordbærben. Ligegyldigt hvordan du fjerner hår, så gør det sikkert. Rens og udskift gammelt eller brugt materiale. Al sæbe og barberskum udtørrer. 

  Behandling af jordbærben – de her produkter skal du bruge

  Dette er den behandling du bør give dig selv 3-5 gange om ugen, hvis du har jordbærben. Når dine jordbærben er blevet pæne, kan du gå ned til at give behandlingen 1-3 gange om ugen for at holde benene pæne og jordbærhuden væk.  

  1. RAZspa Mint Scrub
  Tag et langt bad, minimum 10 minutter, så huden er godt fugtet og blød. Skrub derefter med RAZspa Mint Scrub. 

  Kom en teske fuld RAZspa Mint Scrub på en våd vaskeklud eller svamp, og skrub nu det ene ben i minimum 30 sekunder. Brug derefter en teske fuld RAZspa Mint Scrub på vaskekluden på den anden side, og giv det andet ben lige så meget opmærksomhed som det første. 

  Du skyller derefter benene med vand og bruger ingen sæbe efterfølgende. Dup huden tør med et rent håndklæde.
  Det kan være en rigtig god ide at gøre en god skrub dagen før hårfjerning, om du gør det selv eller får hjælp på klinik.  

  2. RAZspa Repair
  Du undrer dig sikkert over, at du skal bruge så fed en salve, men jeg ønsker, at du opnår succes så hurtigt som muligt. Det er derfor også vigtigt, at den salve du vælger, har et højt indhold af essentielle fedtsyrer, som kan trænge ned og fugte dig godt igennem. 

  Varm en teskefuld RAZspa Repair salve op mellem to hænder og fordel det på begge ben. Huden må gerne være blød og varm efter badet og olierne. Masser RAZspa Repair salve godt ind i huden. 

  Påfør dig en blød pyjamas eller natkjole og glæd dig til en morgen med de blødeste ben. 

  3. RAZspa Cleansing Mask
  Alt rens og barbering bør ske med RAZspa Cleansing Mask. Til barbering blander du den til en tynd crememasse mellem dine våde hænder. Til barbering vil den sikre, at du får barberet dig uden at skade huden unødigt og samtidig nænsomt fjerne eventuelle tilstopninger i dine porer. 

  Til rens vil den nænsomt trække de overskydende olier og fedtstof ud af porerne, uden at udtørre huden og samtidig tilføre en masse vitaminer og mineraler. Dette hjælper huden med at hele op, og er med til at give dig en jævn kulør.

  Efter hårfjerning, om det er barbereing, epilering eller voks, så kom gerne et tyndt lag Cleansing Mask på benene under næste bad, lad sidde i 1 minut og skyl derefter af. Så er vi sikker på at der ikke er voks rester eller andet skidt i porerne.

  Videre behandling

  Dette er behandlingen du bruger for at sikre, at dine jordbærben forsvinder helt og ikke kommer igen.

  4. RAZspa Hand & Body Lotion.
  Brug en god og fed creme hver eneste morgen. Når du alligevel giver dine ben lidt kærlighed, hvorfor så ikke også give dine arme. Jeg bruger selv min RAZspa Hand & Body Lotion, den er en rigtig fed og kraftig sag, der vil holde huden blød og smidig hele dagen uden at fedte. 

  5. RAZspa Mdh
  Tøm en pipettefuld Mdh ud i hånden og tilfør RAZspa Hand & Body Lotion eller anden rig creme og bland dem i hænderne. RAZspa Mdh vil ikke kun slå ned på de bakterier, der giver dig dine jordbærben. RAZspa Mdh vil også hæmme produktionen af sebum (fedt og olie) så de ikke videreudvikler sig. Sidst skal nævnes at RAZspa Mdh opløser tilstopningerne og nænsomt eksfolierer huden i løbet af dagen. Selv om jeg ikke selv har jordbærben, kommer jeg ret så ofte RAZspa Mdh i min RAZspa Hand & Body Lotion til både arme, krop og ben. Bare for at sikre at min hud er så glat og jævn som muligt, uden talgknopper, jordbærhud og lign. 

  TIP:
  Er din tilstand slem, kan du komme Mdh direkte på det angrebne område, og derefter stadig følge ovenstående med creme tilsat Mdh.

  TIP:
  Jeg kommer Mdh på mine fødder, inden jeg smører dem ind i RAZspa Hc, for at afhjælpe fodsvamp og lugtende sko.

  Hvornår ser jeg forbedringer af mine jordbærben?

  Hvor hurtigt ser jeg forbedring af mine jordbærben? Det er svært at sige, da vi alle er forskellige, men de fleste ser store forandringer inden for en uge. Hvis du starter med tippet med Mdh, både før og i cremen, bør det gå rigtig stærkt.

  Behandlingen bør ske morgen og aften, ligesom du behandler huden i ansigtet for at få den mest optimale hud. Det er en rigtig god ide at gøre det samme med resten af huden, især hvis du har en lidelse eller irritation som jordbærben.

  For nogle mennesker afhjælpes jordbærben let. Forebyggelse og hjemmebehandling kan gå langt, så det er muligt med succes at fjerne jordbærben på egen hånd.

  For dem med tykkere kropshår, mørkere hudpigmentering og ekstra udfordringer i hårsækkene, kan jordbærben dog komme tilbage og være sværere at behandle. Hvis dette er tilfældet for dig, kan professionelle behandlingsmuligheder være din mest effektive mulighed for langvarig symptomlindring.