RAZspa maskne

Maskne Pakke

1.376,00 DKKTilføj til kurv

Maskne

Vejledningsoversigt
  Add a header to begin generating the table of contents

  Hvad er maskne/makne/maske akne?

  Ordet Maskne, er opfundet under coronavirus sygdommen 2019 (COVID-19) pandemien. Det er en variant af Acne Mechanica, der tidligere var forbundet med hovedbeklædning eller personligt beskyttelsesudstyr som bruges i ansigtet. Denne vejledning fokuserer på den udbredte brug af genanvendelige stofmasker og virkningen af ​​hudens mikromiljø og mekaniske faktorer (dvs. tekstil-hudfriktion).

  Hvad er Akne Mechanica?
  Akne Mechanica, er akne eller urenheder der er forsaget af forstyrrelse af follikulær okklusion og direkte relateret til mekanisk stress. Det betyder tryk, okklusion, friktion, fra masker, beskyttelsesudstyr mv. og mikrobiom dysbiosis, som betyder varme, pH, fugt fra biofluider (dine ånde)

  Begge disse påvirkes af øget varighed af din tid med maske. Men også klima og eksponering er risikofaktorer for acne-modtagelige populationer. (aktive unge voksne, seborré, genetisk disposition).

  Hvordan diagnosticeres maskne?
  De kliniske kriterier for maskne, er debut af acne inden for 6 uger efter start af regelmæssig ansigtsmaske slid, eller forværring af acne over det maskerede område. Det er ofte tydeligt mønster, perioralt (omkring munden), også kaldet O-zonen. Desuden skal man udelukke andre diagnoser, så som perioral dermatitis, seboroisk dermatitis, pityrosporum folliculitis og acne rosacea.

  Hvordan ved jeg om min/mit maske/mundbind er god eller dårlig?
  Det kan være svært at sige at en maske er dårlig. Sundhedsstyrelsen siger at maske beskytter dig mod corona. Så en desideret dårlig findes ikke. Men der er klart nogen der er bedre til at forhindre maskne og irritationer end andre. Læs mit afsnit omkring, hvilket mundbind du skal vælge.

  3 gode råd til at undgå maskne?
  Hvis jeg kun må give dig 3 råd omkring maskne, må det være:

  1: Mild rens med masser af plejende mineraler.
  2: Mild fugtcreme med SPF hver dag og fed natsalve.
  3: Renvasket syntetisk, ikke for tætvævet maske.”

  Jeg lider af maskne – er der noget, jeg absolut ikke må gøre?

  Tre ting du aldrig må gøre hvis du lider af maskne:

  1: Bruge samme mundbind i flere dage uden vask.
  2: Dække med fed makeup som fjernes med vådservietter.
  3: Afspritte med tonic eller skummende sæbe.”

  Hvilket slags mundbind skal jeg bruge?
  Få dig en maske af syntetisk materiale, der nemt kan vaskes hver aften, ikke for tætvævet og uden at der er metal der berører din hud. Den behøver ikke være dyr, faktisk ser jeg at de billige ofte holder retningslinjerne for sund hud.

  Alle ønsker at rådgive om design af ansigtsmasker, de fleste sælger selv masker til overpriser og det kan derfor være en jungle. Her er hvad videnskaben siger:

  -Kiruriske masker er den masketype der oftest ses som udslagsgivende for akne. Se evt. link neden for. Hvis man køber dem for billigt har det vist sig at de kan indeholde blegemidler og kemikalier fra farvning.
  – Naturlige fibre holder på fugt og har en øget væskemætning. Dette kan give øget ubehag og klæbrighed med øget friktion til følge.
  – Syntetiske biofunktionelle tekstiler har en høj fordampnings- / køle effektivitet og er vandtætte og forhindrer spredning af biofluid.
  – Høj trådantal og tætvævede stoffer har højere SPF, men fortætter udånding. Dette giver et førhøjet fugtniveau med et forhøjet bakterieantal til følge.
  – Stofmasker bør udelade slebne metaldele, der også kan forårsage nikkeloverfølsomhed.

  Det er ud fra ovenstående, at jeg har fået produceret mine masker. Jeg sætter prisen lavt for at hjælpe, og ikke for at blive rig.

  Hjælper det at bruge silke mundbind?

  Jeg ved at der er folk der siger at silke er antibakterielt, og det er også korrekt at en silkepuppe er antibakteriel. Det er en bomuldstot på en bomuldsbusk faktisk også. Men en silketråd, der er kogt og udspundet, vasket, vævet, vasket igen, trykt med farve, stabiliseret med kemikalier eller varme, derefter vasket for restfarve, tørret for derefter at blive syet, pakket og sendt, er altså ikke længere antibakteriel! Det er lidt det samme som at sige at salt er vådt, eller at mel er en levende vækst, eller at dine cowboybukser forhindrer nedgroet hår. Silkemasker kan være pæne og at de er bløde kan mindske friktion, men det er vist også det eneste de egentligt kan.

  Kan man være allergisk over for mundbind?
  Ingen, og lad mig understrege ingen, er allergiske over for mundbind. Så skal personen også være allergisk over for, bomuld, papir, silke, viskose, polyester og alle de andre metervarer der bliver produceret masker i. Der er et mundbind til alle, der ønsker at bære et.

  Mundbind og makeup?
  Dit mundbind sidder tæt på din hud, sammen med varmen og det lukkede miljø, vil de ingredienser du påfører huden, være i meget tættere kontakt med din hud end ellers. Overvej makeup uden parfumer, det er en rigtig god ide.

  Kan mundbind give eksem?
  Dit mundbind kan sagtens give eksem. Du kan få et mundbind hvor alt blegemidlet fra produktionen ikke er vasket ud. Du kan få et mundbind indeholdende kemiske rester fra farvning. Så det er korrekt at du kan opleve mundbind der giver eksem. Der er endda producenter der parfumerer deres mundbind, hvorfor ved jeg ikke, men det findes. Der kan også være parfume og andre ingredienser i din makeup, som kan give dig irritationer du ikke har oplevet før.

  Kan mundbind give rosacea?
  Rosacea og mundbind kan sagtens hænge sammen. Læs endelig min vejledning om rosacea og læs alt ovenstående om hvad et mundbind kan have af bivirkninger.

  Behandling af maskne – de her produkter skal du bruge

  Morgen

  1. RAZspa Cleansing Mask
  Mild rens er vigtigt i din behandling
  2. RAZspa Face Cream Rich
  Creme med virkestoffer mod de bakterier der giver dig din akne.
  3. RAZspa Mundbind
  Brug RAZspa Mundbind – en let og renvasket maske med masser af luftgennemstrømning, der lader fugt slippe væk.

  Aften

  1. RAZspa Cleansing Mask
  Igen mild rens – og ja, den skal nok fjerne selv vandfast mascara.
  2. A-retinoid
  Et virksomt antioxidant der bekæmper akne, opløser talg og får nye celler til at danne sig.
  3. RAZspa Repair
  Din hud har været udsat for en masse fugt og bakterier i løbet af dagen, så nu skal den bare have ro.

  Hvornår ser jeg forbedringer på min maskne?

  Nye hudceller tager mellem 21 og 28 dage at danne sig, men du bør opleve heling i løbet af 2-3 dage og at inflammation kan forsvinde på samme tid, somme tider hurtigere.

  Kosttilskud der kan hjælpe mod maskne

  Der er ikke så mange kosttilskud jeg ville anbefale lige her. Det burde gå i sig selv med bare de små tips jeg har givet dig. Ellers se på de kosttilskud jeg giver i min akne vejledning.

  Vil du læse mere eller se, hvorfra jeg får min viden, så er her nogle af de artikler, jeg mener er mest informerende og rimelig nemme at gå til.
  Diagnostic and management considerations for “maskne” in the era of COVID-19
  Behind the mask: How to prevent and treat mask-related acne
  Suffering from breakouts under your mask
  Mask-Induced Acne Flare During Coronavirus Disease-19
  The Effects of the Face Mask on the Skin Underneath
  For the acne-prone, face masks
  Journal of Primary Care & Community Health