Strækmærker

Strækmærker

Vejledningsoversigt
  Add a header to begin generating the table of contents

  Hvad er strækmærker
  Striae cutis atrophicae eller striae cutis distensae (af latin Striae = at strække, cutis = hud, atrophicae = atrofisk, distensae = strækt). Strækmærker kaldes også Striae gravidarum.

  Strækmærker opstår i læderhuden (dermis) – det elastiske midterste lag, der hjælper huden med at bevare sin form. Ingen strækmærker vil kunne dannes, så længe huden støttes af dermis. Udstrækning af huden spiller en større rolle – hvad angår, hvor strækmærkerne opstår, end i hvilken retning de løber. Strækning alene er ikke årsagen til strækmærker. Strækmærker kan dannes alle steder på kroppen. Men de områder, man ser angrebet mest, er selvfølgelig hvor strækninger i huden oftest sker, enten ved fedme, hurtigvoksning i puberteten, bodybuilding eller graviditet.

  Den egentlige årsag til strækmærker er at huden ikke når at danne nok kollagen og elastenfibre nok til at følge med i den hurtigt voksende masse under huden. Bindevævet i læderhuden kan derfor ikke følge med når huden udstrækkes og resulterer i at læderhuden revner, og derved er et strækmærke dannet.

  Hvordan ser strækmærker ud?
  Strækmærker fremtræder som rødlige eller lilla linjer i huden. De fleste gravide der oplever strækmærker oplever at de falmer til en lysere farve efter fødslen.
  Hvornår får man strækmærker? “Op mod 75% af alle kvinder udvikler til en hvis grad strækmærker under graviditeten (Striae gravidarum). De pådragede hormonelle niveauer som følge af graviditet betyder, at strækmærker normalt kan opstå i graviditetens 6. eller 7. måned, som er det tidspunkt, hvor huden udstrækkes mest.”
  Hvorfor får man strækmærker på lårene/ryggen? “Det er det samme som man oplever under graviditet, hvis du vokser hurtigere end huden kan følge med. Enten i din voksealder eller under voldsom øgning i vægt, både ved styrketræning og ved overvægt.

  Så de kommer dels på grund af fysiske faktorer som strækning af huden og dels på grund af hormonelle faktorer, hvor steroider fra binyrerne, østrogen og relaxin påvirker hudens elastiske fibre. Derfro ses de ofte hos unge.

  Hvornår bliver strækmærker hvide?
  Nye strækmærker bliver lysere med tiden, ofte kan de nærmest forsvinde inden for 6 måneder efter de er dannet.

  Hvordan kommer man af med strækmærker?
  Kan man fjerne strækmærker? Der er ingen behandling der dokumenteret fjerner strækmærker når de først er opstået. INGEN! Det er jer mine mange følgere der siger at i har næsten fjernet jeres strækmærker med en blanding af RAZspa Repair og RAZspa E-vitamin som i smørre på både lige når de er kommet og efterfølgende i op til 6 måneder efter fødsel.

  Hvordan undgår man strækmærker?
  Fysisk aktivitet og træning modvirker overvægt og bidrager til at stramme huden op. Regelmæssig motion og træning kan måske gøre strækmærkerne mindre synlige.
  Hvordan undgår man strækmærker under graviditet? “Det bedste man kan gøre er at undgå overvægt inden graviditet og forsøge at undgå stor vægtstigning under graviditeten. Der findes ingen behandling under graviditeten, som det er dokumenteret virker.

  Der bliver brugt talrige cremer, balsamer, olier som RAZspa E-vitaminog Repair i forsøg på at forebygge strækmærker. Undersøgelser har imidlertid ikke kunnet påvise en 100% sikker effekt af disse behandlinger på strækmærker.

  Kan man tatovere på strækmærker?
  Ja det kan du god, det kaldes en kosmetisk tatovering. Kosmetisk tatoveringer bruges til at camouflerer skadet hud, der har mistet hudens naturlige pigment. Sådanne tatoveringer kan laves oven på ar og strækmærker men også synligheden af strækmærker, åreknuder og større brandmærker kan mindskes af en kosmetisk tatovering.
  Er strækmærker arveligt? Tendensen til at udvikle strækmærker er arveligt, så man har en større tendens til at udvikle strækmærker, hvis ens mor f.eks. også har strækmærker

  Behandling af strækmærker – de her produkter skal du bruge
  Der findes ingen dokumenterede cremer, der heler strækmærker. Visse laserbehandlinger har vist sig virksomme. Men de er meget bekostelige og der er ikke nogen sikkerhed. Der findes i dag ingen dokumenteret behandling af strækmærker, der fjerner dem. Det eneste jeg har kunne finde som løsning mine følgere der igen og igen skriver at I laver en blanding at RAZspa E-vitamin og RAZspa Repair og masserer denne blanding på jeres strækmærker morgen og aften. I får de vildeste resultater, som i igen og igen sender mig.

  Fortsæt endelig det gode arbejde med RAZspa E-vitamin og RAZspa Repair.

  Hvornår ser jeg forbedringer på mine strækmærker?
  Hvis dine strækmærker er helt nye ser du forbedringer inden for 6 måneder. Du bør holde hele området fri for sol det første år, dette gør også strækmærkerne mindre synlige.

  Jeg har samlet RAZspa E-vitamin og RAZspa Repair i en pakke til en god pris – så du kan tage kampen op imod strækmærkerne!

  Knus Raz

  Det burde altså ikke virke, men I sender mig igen og igen billeder og siger at det gør. 

  Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, andet end at andre siger at jeg tager fejl.

  Knus Raz